© 2024 Pelegor d.o.o.

Garancija

Zagotovljena 24 mesečna garancija.

Na gorilnik PEL-GOR z dozirnim sistemom dajemo 24 mesecev garancije.

Peletni gorilnik

Peletni gorilnik

Zalogovnik s polžem

Zalogovnik s polžem

Prednosti gorilnika PEL-GOR

Gorilnik PEL-GOR je izjemno kompakten in zaradi izvirne konstrukcije izredno enostaven gorilnik, ki ne potrebuje zahtevnega servisiranja.

Enostaven priklop na obstoječe in nove kotle na trdo gorivo in pelete, kakor tudi na obstoječe in nove kotle na kurilno olje.

Pri vgradnji gorilnika ostane obstoječe krmiljenje vašega kotla in ogrevalnega sistema celoti nespremenjeno, saj se preko našega posebej prirejenega adapterja povežemo na že obstoječe krmiljenje kotla in ogrevalnega sistema, ki ste ga uporabljali za gorilnik na kurilno olje.

Gorilnik odlikuje visok izkoristek, nizke emisije CO in NOx ter zelo tiho delovanje.

Doziranje peletov je izvedeno z robustnim elektromotorjem moči samo 0,09 kW in aluminijastim valjčnim reduktorjem, ki omogočata zanesljivo in dolgo delovanje.

Za pospeševanje gorenja uporabljamo ventilator moči samo 0,062 kW, ki ga odlikuje zelo tiho delovanje.

Za vžig peletov uporabljamo izredno kvaliteten keramični grelec moči samo 200 W, ki samodejno uravnava porabo energije glede na doseženo temperaturo in s tem onemogoči okvaro grelca ter zagotavlja dolgo in zanesljivo delovanje in hiter vžig peletov v samo 1 minuti.

Za popolnoma avtomatizirano delovanja gorilnika skrbi izredno kvalitetna elektronska regulacija, ki je vgrajena v posebno ohišje, kjer ni možen vdor prahu in pepela kot pri drugih gorilnikih, kimajo regulacija kar na samem gorilniku. Tako omogočimo dolgo in zanesljivo delovanje elektronike.

Preko LCD zaslona na ohišju elektronike lahko pregledno spremljamo vse faze delovanja gorilnika.

Elektronska regulacija je zelo enostavna za programiranje, tako da si lahko vsak uporabnik sam zelo enostavno sprogramira parametre doziranja, vpihovanja zraka in izbiro kurilne moči.

Gorilnik omogoča 4 stopenjsko nastavitev moči delovanja, kar je omogočeno preko nastavitev faz delovanja.

Preko LCD zaslona lahko samo s pritiskom na tipko ENTER spremljate statistiko delovanja gorilnika in sicer: čas delovanja, število vžigov, število ponovnih vžigov, kolikokrat ni bilo vžiga, kolikokrat je gorilnik ugasnil.

Regulacija z LCD zaslonom

 
Elektronska regulacija z LCD zaslonom

Keramični grelec

 
Keramični grelec